Gebelik Diyabet Bebeği Nasıl Etkiliyor?

Diyabet, vücut hücrelerinizin glikozu (şekeri) düzgün kullanmadığı bir durumdur. Doktorunuz bu durumu ilk kez hamileyken teşhis ettiğinde buna gestasyonel diyabet adı verilir. Gebelikte diyabet geliştiren ve bunu yönetmek için adımlar atan kadınların çoğu normal hamilelikler geçirir. Ancak durumu tedavi etmezseniz, bebeğiniz üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Gestasyonel Diyabetin Bebekler Üzerindeki Etkileri

Gebelikte diyabet tipik olarak fark edilebilir semptomlara neden olmaz. Yaygın belirtiler, susuzluğun artması ve daha sık idrara çıkmadır ve hamile olduğunuz için bunları göz ardı etmek kolaydır. Sonuç olarak, hamile kalmayı düşünüyorsanız doktorunuzu ziyaret etmeniz iyi bir fikirdir. Doktorunuz gestasyonel diyabet riskinizi değerlendirebilir ve hamile kaldığınızda bunu ele almaya hazırlıklı olabilir. Bu şekilde, bebeğinizi gestasyonel diyabetin aşağıdakileri içerebilecek etkilerinden korumuş olursunuz:

Gebelik Diyabet Bebeği Nasıl Etkiliyor?
Gebelik Diyabet Bebeği Nasıl Etkiliyor?

Artan Doğum Ağırlığı

Yüksek kan şekeri bebeğin iki kilo ya da daha fazla büyümesine neden olabilir. Bu boyutta bir bebeğin doğum kanalında sıkışması daha olasıdır. Eğer sıkışırsa, yaralanmalara maruz kalabilir. Ayrıca sezaryen ile doğum yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Erken Doğum

Hamileliğiniz boyunca kan şekerinizin yüksek olması, bebeğinizi doğum tarihinden önce dünyaya getirme riskini artırır. Doktorunuz ayrıca bebeğin boyutuyla ilgili endişeler nedeniyle erken doğum yapmanıza karar verebilir. Bu senaryoların hiçbiri ideal değildir. En iyisi bebeğinizi vadesine kadar taşımaktır.

Hipoglisemi

Bu durum genellikle düşük kan şekeri olarak adlandırılır. Şiddetli ataklar bebeğinizin nöbet geçirmesine neden olabilir. Bakım ekibiniz, doğumdan hemen sonra bebeğinizi beslemenizi sağlayarak veya damardan glikoz vererek hipoglisemi sorununu çözebilir. Ancak en iyisi bebeğinizde bu durumun hiç gelişmemesidir.

Solunum Sıkıntısı Sendromu

Erken doğan bebekler nefes almakta zorlanabilir. Bu durum, bebeğin akciğerleri tam olarak gelişmediği için ortaya çıkar. İlaç, oksijen tedavisi ve solunum desteği gerektirebilir.

Önerilen İçerik :   Gebelikte Sık İdrara Çıkma

Obezite ve Tip 2 Diyabet

Gestasyonel diyabetin çocuklar üzerinde uzun vadeli etkileri de vardır. Özellikle, çocuğun yaşamının ilerleyen dönemlerinde obez olma riskini artırır. Ayrıca tip 2 diyabet geliştirme olasılığını da artırabilir. Tip 2 diyabet, vücudun yeterli insülin üretmediği ya da hücrelerin insüline uygun şekilde yanıt vermediği bir durumdur.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir