Eklem kireçlenmesinin nedenleri arasında yaşlılık, menopoz, ağır sporlar ile ilgilenme ve hareketsizlik gibi etkenler yer almaktadır. Kalıtsal etkenler de eklem kireçlenmesine iyi gelmektedir.
Eklem kireçlenmesine tıbbi tedavinin yanında bitkisel kürler ve doğal çözümler de işe girmektedir. Eklem kireçlenmesi için sizlere sunacağımız İbrahim Saraçoğlu kürü işinize yarayacaktır.
Eklem Kireçlenmesine Bitkisel Çözüm:
İbrahim Saraçoğlu kireçlenmeye karşı kurutulmuş olgun çınar yaprağı kürünü öneriyor.
Çınar yaprağı kürü beyinde oluşan kireçlenme haricinde vücudun her bölgesinde oluşan kireçlenmelerin giderilmesi için büyük fayda sağlıyor.
Hazırlanışı:
1 su bardağı klorsuz suyun içine 1.5 yemek kaşığı kurutularak ufalanmış olgun çınar yaprağı koyarak 1 dakika (daha fazla değil) kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilık hale geldikten sonra süzün .
Uygulanışı:
Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında aç karnına 1 bardak, Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında aç karnına 1 bardak için.
Bu uygulamayı 15 gün yaptıktan sonra 3 gün ara verin. Tekrar 15 gün daha uygulayın.
Önemli Not:
Her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır. Kaynatma süresi 1 dakikadan fazla olmamalıdır.Ve aç karnına içilmelidir.
Kireçlenmeye iyi Gelen Bitkiler:
İlk önce kireçlenmeye karşı iyi gelen bitkileri ve bitkisel çayları kısaca aktarmak istiyorum.
Aloe Vera:
Aloe veranın jel ürünleri kireçlenme nedeniyle oluşan ağrıların azaltılması konusunda çok etkilidir. Aloe vera jelini eklem ağrılarının ve kireçlenmenin olduğu yere düzenli olarak masaj yaparak sürmenizi tavsiye ediyoruz.
Kedi Pençesi:
Kedi pençesi özellikle artrit tipli kireçlenme ve iltihaplanmanın oluşturduğu şişliklere iyi gelmektedir. Kedi pençesi bitkisini çay olarak demleyerek tüketebilirsiniz.
Okaliptüs:
Okaliptüs bitkisinin yaprakları ve bitki kökünden elde edilen okaliptüs yağının kireçlenmeden kaynaklanan şişlikleri azalttığı görülmüştür.
Zencefil:
Zencefilin kireçlenme sonucunda oluşan şişliklere iyi gelen bir bitkidir. Düzenli olarak günde bir bardak zencefil çayı içmek kireçlenme sorununu azaltabilir.
Kireçlenmeye iyi Gelen Hareketler:
Kireçlenme tedavisinin etkili olması için hastalığın erken teşhisi önemlidir. Tedavi sürecinde hastanın yaşam tarzını değiştirmesi gerekebilir ve fizik tedavi yapmak zorunlu hale gelebilir.
Eğer kilo fazlanız varsa kısa sürede diyete başlayın. Eklemler aşırı kilo karşısından olumsuz yönde etkilenecektir.
Mümkün olduğunca fazla hareket edilmesi gerekir kireçlenme için. Özellikle kısa yürüyüşler, hafif esneme ve germe egzersizleri size oldukça fayda sağlar. Mesela günde 30 dakika hafif tempo yürüyüş ve 15 dakika esneme ve germe hareketlerinin arkasından yapılacak 15 dakikalık hafif ağırlık antrenmanı kireçlenmeye doğal tedavi olacaktır.
Kireçlenmeye iyi Gelen Kaplıcalar:
Ülkemiz bulunduğu coğrafi yapı sayesinde oldukça fazla sayıda kaplıca ve termal tesise sahiptir. Kireçlenmeye karşı size önerebileceğimiz en etkili kaplıca Kırşehir Terme Kaplıcalarıdır.
Bu yazı eklem kireçlenmesine iyi gelen şifalı bitkiler besinler kaplıcalar bitkisel yağlar doğal kesin çözüm çare nedir hangi doktor bölüm bakar için yapılması gerekenler hangi doktora gidilmeli ilaç karşı ne iyi gelir eklem kireçlenmesi nasıl tedavi edilir geçer önlenir olur anlaşılır iyileşir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?