Bebeklerde Mukuslu Kaka Neden Olur?

Bir annenin bebeğinin dışkısının normal olup olmadığı konusunda kafası karışabilir ve ortak bir endişe de mukuslu kaka. Bebeğinizin bezinde mukus bulmak, kendinizi endişelendirecek bir şey değildir, ancak bazı durumlarda altta yatan bir sorunun ele alınması gerekebilir. Bu sayfada, bu konu hakkında bilmeniz gereken her şeyi tartışıyoruz. Bebeğinizin dışkısının sıklığı, bileşimi, kokusu, rengi ve görünümü günden güne farklılık gösterecektir. Tipik bir bebeğin dışkısı açık ten renginden koyu kahverengiye kadardır ve kıvamı yumuşak, gevşek ve keyifsizdir. Özellikle emziriyorsanız, bir bebeğin ara sıra kan veya mukus ile birlikte soluk sarı veya koyu yeşil dışkıya sahip olması da normaldir. Aynı sebeplerden bazılarını paylaştığı için kan ve mukus genellikle dışkıda birlikte bulunur. Mukus ayrıca bebek bezi döküntülerine neden olabilir.

Bebeklerde Mukuslu Kaka Neden Olur
Bebeklerde Mukuslu Kaka Neden Olur

Bebek Kakasında Mukus Neden Olur?

Mukuslu kaka çoğunlukla normaldir! Bağırsaklar tarafından belirli bir miktarda mukus oluşturulur ve bebeğinizin dışkısını kolaylıkla çıkarmasına yardımcı olmak için doğal olarak bulunur; Bu mukuslu bebek kakası, yapışkan sokmalar, çizgiler şeklinde görünebilir veya hatta jöle görünümüne sahip olabilir. Emzirilen bir bebeğin dışkısı bağırsakta hızla hareket eder ve bu nedenle, mamayla beslenen emsallerinin dışkılarından çok daha fazla mukusun eşlik etmesi muhtemeldir. Normal sindirime bağlı olarak oluşan mukus, 6 ay sonra katı gıdalara geçildiği için yavaş yavaş azalmalıdır. Bununla birlikte, bazen mukus başka bir şeyi gösterebilir, yani:

Diş Çıkarma

Bebeğiniz diş çıkarırken aşırı tükürük üretilir; bu tükürük yutulur ve bağırsakları tahriş edebilir, bu nedenle dışkıda mukus eklenmesine neden olabilir. Burada tartışılan diş çıkarma belirtileri.

Enfeksiyon veya Alerji

Bu durumda bağırsaklar tahriş olur ve iltihaplanır; bu genellikle bir alerji veya bakteriyel/viral enfeksiyondan kaynaklanır. Bir enfeksiyona eşlik eden diğer semptomlar arasında yüksek ateş, huysuzluk ve yeşil veya kanlı dışkı sayılabilir. Bir gıda alerjisini takip eden semptomlar arasında huzursuzluk, kusma ve kanlı dışkı sayılabilir. Bir enfeksiyon durumunda, dehidrasyonu önlemek için bebeğinizin mümkün olduğunca emzirmesi hayati önem taşır. Bir doktor bebeğin sıcaklığını düşürmek için ilaçlar reçete edebilir. Bebeğinizin alerji testi pozitif çıktıysa, eliminasyon diyeti önerilecektir. Formül kullananların başka bir formüle geçmesi gerekebilir.

Önerilen İçerik :   Tüp Bebek Nedir Nasıl Yapılır?

Önsüt-Sonsüt Dengesizliği

Anne sütü fazla olan anneler, ön süt-son süt dengesizliği ile mücadele edebilir. Bu, bebek çok fazla sulu ön sütü içtiğinde ve daha yağlı son sütü yeterince içmediği zaman olur. Ön süt laktozla doludur ve bebeğin sindirim sistemi sadece belirli bir miktarda laktozu sindirebilir; bu yeşil, patlayıcı, mukuslu dışkı ve huzursuzluk gibi sorunlara neden olur.

27 Ekim 2023

Biberon

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir