Yoğurdun vücuttan toksin atıcı etkisi ve kalsiyum içermesi nedeniyle kemik, kas ve doku gelişiminde katkılarının bulunmasının yanında hep yoğurt zayıflatıyor mu diye merak edilir. Yoğurt ile zayıflamak elbette mümkündür. Hatta yoğurt yağ yakıcı bir yiyecek olarak kendi adıyla anılan yoğurt diyetine bile ilham olmayı başarmış bir besindir. Ancak burada önemli olan ayrıntı, yoğurt ne zaman, nasıl ve ne kadar yenmeli sorusunun yanıtıdır. Bu noktalara dikkat edilirse yoğurt elbette hızlı ve sağlıklı bir biçimde zayıflatıyor. En önemlisi ise verilen kiloların geri alınmasına engel oluyor. Şimdi yoğurdun zayıflamaya olan faydalarından kısaca bahsedelim ve yoğurt yemek nasıl zayıflatıyor, zayıflamak için yoğurt yerken nelere dikkat edilmeli ipuçlarına değinelim.
Yoğurt ile zayıflamak için öncelikle yoğurdu sadece yemeklerle tüketilen bir meze yiyecek olarak değil,her ne olursa olsun muhakkak her öğünde sofrada bir kase bulunması ve yenilmesi gereken bir yiyecek olarak görmek gerekmektedir. Yoğurdun negatif kalori etkisi bulunduğunu beslenme uzmanları ifade etmektedir. Yani sulu yoğurttaki kalori oranı o denli azdır ki yoğurdun içerisindeki proteinleri parçalamak için gereksinim duyulan kalori miktarını bile zorlukla karşılamaktadır. Bundan dolayıdır ki yoğurt yenildiğinde midede hacim yapar ve daha başka kalorili yiyeceklerin tüketilmesine engel olarak zayıflamaya yardımcı olur. Diğer yandan yoğurtta bulunan kalsiyum minerali, vücudun metabolizmasını hızlandırmak için ihtiyaç duyulan çok önemli bir mineraldir. Kalsiyumu yeteri düzeyde almayan bünyelerde metabolizma yavaşlığı ve bunun neticesinde de kilo alma, şişmanlık görülür. Yoğurdun bu yönüyle tüketilmesi ve az bir egzersizle desteklenmesi durumunda metabolizma hızını %20 lere varan oranda artırdığı bilinmektedir. Bu da günlük 2000 kalori tüketen bir vücudun 400 kalori fazladan tüketmesi anlamını taşır ki bu da ayda 1,5-2 kilo doğal zayıflama manasına gelmektedir. Bu tür bir doğal kilo verme sürecinin bir yılda sizlere sağlayacağı zayıflama olanağını gelin siz hesap edin.
Yoğurdun zayıflama ve kilo vermeye olan faydalarından azami derecede fayda elde etmek istiyorsanız kesinlikle tek tip beslenmeye dayanan diyet programları ile bunu tatbik etmeyin. İsmine yoğurt diyeti denilen her diyet listesi sağlıklı olmayabilir. Öncelikle diyet menüsünü inceleyerek protein, karbonhidrat ve vitamin, ve hatta yağları uygun miktarlarda barındıran bir diyet programından müteşekkil olup olmadığına bakmalısınız. Şayet içerisinde sadece yoğurt bulunan bir diyet programı sizlere dikte ediliyorsa kesinlikle bu tür bir diyet listesinden uzak durmalısınız. Yoğurt gibi mucizevi bir besin bile gereğinden fazla tüketildiğinde vücutta zehir etkisi oluşturabilir.
Yoğurt yemenin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ise özellikle yıpratıcı ve uzun diyet programları uygulayanların imdadına koşmaktadır. Bitkinlik, halsizlik ve hatta hastalıklara karşı direncin düşmesi gibi bir takım yan etkileri ve zararları olabilen diyet programlarının bu tür zararlarını hafifletmek için yoğurdun bu diyet menülerinde muhakkak yer alması gerekmektedir. Ayrıca sigara içen kişilerin de sigaranın vücutta oluşturduğu toksik etkiyi en aza indirmek için bol miktarda yoğurt yemeleri önerilmektedir. Yoğurtta bulunan riboflavin isimli vitamin diğer yandan da cildi beslemekte ve kadınlarda göz çevresi kırışmaları, kırışıklıklar, cilt lekeleri gibi bir takım cilt sorunlarının doğal yöntemlerle çözülmesine yardımcı olmaktadır. Riboflavin aynı zamanda hücrelerde enerji tüketimini hızlandırdığı için dolaylı yoldan da olsa metabolizmayı artırmak için fayda sağlamaktadır.
Yoğurt tüketmek bazılarına zor gelebilir. Bu durumda yoğurda tat ve aroma veren meyveli yoğurtlar tercih edilebilir. Ancak bu tercihte bile dikkat edilmesi gereken nokta, yoğurdun kalori miktarının az olmasıdır. Bu nedenle şekeri alınmış diyet meyve yoğurtlarını seçmelisiniz. Ayrıca her ne olursa olsun ev yapımı yoğurt en doğal ve sağlıklı olanıdır. İşlenmiş ve fabrikasyon işlemden geçmiş yoğurtlarda bozulmayı geciktirici bir takım katkı maddeleri kullanılmakta ve bu da yoğurdun ömrünü artırırken kalitesini ve doğallığını azaltabilmektedir.
Yoğurt yerine kefir adı verilen yoğurt benzeri süt ürünü de tüketilebilir. Kefir de en az yoğurt kadar faydalı ve sağlıklıdır. Kilo vermeye yardımcı olan kefir içerdiği probiyotikler nedeniyle kansere doğal çözüm arayanların aslında tam da aradığı mucizeden başkası değildir.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?