Adet (Regl) Olmanın Faydaları

Regl dönemlerimizin faydalarından bahsettiğimde birçok kadın gözlerini deviriyor, kimi gülüyor, kimi ağlıyor. Regl dönemimle ilgili sevmediğim pek çok şey olsa da, regl döneminizle ilgili her şey olumsuz değil!

Adet döngünüzün yararı, bireysel sağlığınız, ruh haliniz, egzersiziniz ve doğal olarak cinsel yaşamınız hakkında öğrenmenize, plan yapmanıza ve seçimler yapmanıza yardımcı olma yeteneğidir. Dahası, düzenli adet dönemleri size hormonlarınızın dengede olduğunu söyler – bugün muayenehanemde gördüğüm kadınların yaklaşık% 80’inin hormonal dengesizlikle ilgili semptomlar yaşadığını fark ettiğinizde kritik. Ele alınmazsa, daha ciddi sağlık sorunları riskinin artmasının yanı sıra, PMS’nin kötüleşmesine, yorgunluğa ve kilo alımına yol açabilir. Hormonal dengesizliğin erken belirtilerini kaçırdığınızda, rahatlama bulma fırsatını da kaçırabilirsiniz.

Adet (Regl) Olmanın Faydaları
Adet (Regl) Olmanın Faydaları

Regl Olmanın Faydaları

  • Hormonal dengesizlik. Düzenli menstrüasyon, vücudunuzun homeostazda olduğunu söyler ve üreme için uygun seks hormonları seviyelerini en uygun hale getirir. Bu hormonlar dengede olduğunda kendinizi harika hissedersiniz, enerjiksinizdir, iyi uyursunuz ve sekse ilgi duyarsınız. Sürekli stres altında olduğunuzda, hormonlarınızın dengesi bozulur ve adet düzensizliği , yardım istemenin ilk yollarından biridir.
  • Kemik sağlığı. Cinsiyet hormonları östrojen, progesteron ve testosteron arasındaki doğal denge, hem sağlıklı dönemler hem de sağlıklı kemik döngüsü sağlamaya yardımcı olur. İnsülin, tiroid, paratiroid ve stres hormonları gibi diğer önemli hormonlar arasındaki denge de öyle. Aslında, kemikleriniz endokrin veya hormon üreten bir organdır. Denge bozulursa, adetleriniz düzensizleşebilir ve bu, kemik oluşumunun kemik yıkımına ayak uyduramadığına dair yararlı bir ipucu sağlar.
  • Tiroid fonksiyonu. Beyin ile vücudun geri kalanı arasında merkezi bir konuma sahip olan tiroid, büyüme, onarım ve metabolizma dahil olmak üzere vücuttaki her hücre ve bez için işlev hızını kontrol eden bir “transfer istasyonu” gibi davranır. Tiroidiniz az çalıştığında veya az çalıştığında, yorgunluğa, kilo alımına, depresyona, yüksek kolesterole ve diğer semptomlara yol açabilir. Tiroidiniz sağlıklıysa ve üzerine düşeni yapıyorsa, adet dönemlerinizin düzenli olma olasılığı çok daha yüksektir.
  • Sağlıklı kilo bakımı. Yağ, özellikle bel çevresindeki yağ dokusu aynı zamanda bir endokrin organı gibi davranarak östrojen (ve ayrıca iştah dahil olmak üzere enerji alımını ve harcamasını düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan leptin) oluşturur. Östrojen baskınlığı ve insülin direnci, ekstra vücut ağırlığı ve adet düzensizlikleri ile ilişkili hormonal dengesizlik türleridir. Ayrıca, katı diyet, aşırı egzersiz veya diğer aşırı fiziksel veya duygusal stresin bir sonucu olarak zayıf olmak da amenore (adet görmeme) dahil olmak üzere adet düzensizliklerine neden olabilir.
  • Adrenal fonksiyon. Stres altındayken, kaynağı ne olursa olsun (tehlike, kişisel ilişkiler, iş, çevre), bir tehdide yanıt vermemize yardımcı olan kortizol gibi stres hormonlarını üretmek için beyin ve adrenal bezler arasındaki eksen boyunca artan aktivite vardır. Kortizol östrojen, progesteron ve DHEA gibi seks hormonları arasındaki dengeyi dolaylı olarak etkiler. Sonuç olarak, birçok kadın stres altındayken atlar veya düzensiz dönemler geçirir veya PMS’den muzdarip olur – bu, adrenallerimizi destekleyerek azaltılabilir.
Önerilen İçerik :   At Kuyruğu Saç Maskesi Kullananlar

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir