Kulaklarımız çınladığı zaman hep birinin bizi andığını düşünürüz. Hatta sol kulak çınlaması biri bizim hakkımızda kötü konuşuyor anlamına gelirken, sağ kulağımızın çınlaması ise birinin bizim hakkımızda iyi konuştuğu anlamına gelir.
Tabi bunlar halk arasında inanılan düşünceler ya da doğru bilinen yanlışlar. Elbette kulak çınlamasının tıbbi sebepleri ve nedenleri vardır. Farklı bir yazımızda kulak çınlamasının nedenleri ve sebeplerini daha detaylı olarak size anlatacağım.
Kulak Çınlamasına Bitkisel Çözüm:
Şimdi tıbbı bir kenara bırakarak bu konuda kulak çınlaması için bitkisel çözümleri ve alternatif tedavi yöntemlerini sizlere aktarmak istiyorum.
Size vereceğim doğal çözüm önerisi İbrahim Saraçoğlu hocamıza ait. Kulak çınlamasının bitkisel tedavisi için beyaz lahana kürü bakın nasıl kullanılıyor.
Hazırlanışı:
Kaynamakta olan yarım litre sıcak suya 7 adet beyaz lahana yaprağı konulur. 10 dakika süreyle ağzı kapalı şekilde kısık ateşte lahanalar pişirilir. Hazırladığınız bu suyu her sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa olmak şartıyla aç veya tok karnına 1 er su bardağı içiniz.
Beyaz lahana kürüne 5 gün boyunca düzenli şekilde devam etmelisiniz. 5 günlük uygulamanın ardından bu küre 3 gün ara verin ve daha sonra 5 gün yeniden uygulayın. Sonra yeniden 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün süreyle uygulayın. Bu şekilde kürü 15 gün kullanacaksınız. Verdiğiniz 3 günlük aralarla birlikte toplamda 21 günde kür tamamlanacak. Yani 5+3+5+3+5 gün şeklinde.
Bu kürü yıl içerisinde 3 defadan daha fazla uygulamayın. 21 günlük periyot sonunda kulak çınlamasının azaldığını hatta yok olduğunu göreceksiniz.
Kulak Çınlamasına Ne iyi Gelir?
Kulak çınlamasından korunmak için şu konulara dikkat etmenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
– Alkollü içeceklerden ve kahve gibi kafein içeren gıdalardan uzak durmak.
– Sigara içmemek (Bunun sebebi sigaranın içerdiği nikotin maddesinin iç kulaktaki yapılara kan akışını azaltmasıdır).
– Stresten ve aşırı yorgunluktan uzak durmak.
– Düzenli olarak kullanılan ilaçların kulak çınlamasına olumsuz etki edip etmediğini öğrenmek ve olumsuz bir etkisi varsa bu ilaçları azaltmak.
– Düzenli olarak egzersiz yapmak.
– Boynu gerilmiş durumda bırakan bisiklet ve at binme gibi sporlardan kaçınmak.
– Dikkati başka noktalara dağıtarak kulak çınlamasına çok fazla odaklanmamak.
– Yüksek miktarda sese maruz kalmamak, zorunlu olunan hallerde kulak tıkacı kullanmak.
– Maden suyu tüketmemek.
Bu yazı kulak çınlamasına iyi gelen dua müzikler bitki çaylar meyveler bitkisel ilaçlar isimleri kulak çınlaması nasıl geçer geçirilir tedavi edilir azalır olur son ne iyi gelir bitkisel çözüm ne zaman geçer neyin habercisi neye işaret nedenleri anlamı dini yorumu çaresi bitkisel tedavisi doğal kesin çözüm konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?